Artiest

Henk BernardSpotify

Spotify Volgers: 19685
Spotify Populariteit: 36
Artiest

Henk Bernard

Nieuwste release

Zeg me wie 12 April 2024
Populair
1 Hou Me Nog Een Keertje Vast (Geniet Van het Leven) 3:26
2 Zeg me wie 3:46
3 Hola Hola 3:37
4 Ja Ik Weet Ik Word Wat Ouder 3:35
5 Mi Amor 4:10
6 Geniet van het leven 3:31
7 Geef er maar een slinger aan 2:45
8 Toch Ging Het Fout 3:18
9 Hoelapaloe 3:19
10 Mi Amor 4:09
Deel deze artiest:

Biografie

Op 16-jarige leeftijd koopt Henk een soundmixer, waar hij urenlang van kon genieten. Het liefst luisterde hij naar nummers met daarin een verhaal, oftewel het zogenoemde levenslied. Hazes was daarin uiteraard een van zijn favorieten met zijn nummers waar een ieder zich wel in kon vinden, ook Henk natuurlijk. Op feestjes van familieleden en vrienden zong Henk met regelmaat een aantal nummers en wist bij de mensen altijd een gevoelige snaar te raken.
Na een aantal jaren op deze tour bezig te zijn geweest, reageerden vele mensen enthousiast en vroegen aan Henk waarom hij niet iets in de muziekwereld ging doen. Stiekem was het een droom voor Henk, maar hij durfde de stap niet te zetten. Vervolgens ging het allemaal op dezelfde voet verder en zong hij zo nu en dan bij een bekende, puur voor de lol. Na een karaoke avond op de camping in Spanje werd er gevraagd of Henk mee wilde doen aan een Hollandse middag wanneer hij weer thuis was. Met een aantal biertjes op zei Henk ja en voor hij het wist was het een en ander al voor hem in gang gezet. Toen kon hij niet meer terug natuurlijk. Vervolgens zette hij de knop om en trok zijn stoute schoenen aan, belde de studio en besloot een singel te gaan maken.
Henk wist al direct wat hij wilde. Een lied maken met daarin een verhaal dat mensen aanspreekt. September 2007 was het dan zover en ontstond de singel Wat is voor mij een dag. Vervolgens werd ook de naam Henk Bernard gevestigd, welke is vernoemd naar zijn vader Bernard die op jonge leeftijd gestorven is. Met zijn singel onder de arm stapte hij naar radio Mexico en vroeg of ze hem een keer wilde gaan draaien en voor dat hij het wist stond hij op nummer 1 in de top 20. Mensen begonnen zich af te vragen wie die Henk Bernard toch is en waar hij zo opeens vandaan kwam. Voor hij het wist begon het balletje te rollen en werd er gevraagd wanneer de tweede singel ging komen. Met veel enthousiasme stapte Henk opnieuw de studio in met als resultaat zijn tweede singel Soms is het moeilijk en daarbij als extraatje een cover van zijn grote voorbeeld Hazes, het nummer Laat me. Vervolgens is Henk niet meer weg te slaan uit de studio en in december 2009 brengt hij met veel trots zijn eerste album ‘Geniet’ uit.tweede album ‘Gewoon echt’ ontstaan en een derde album ‘Met gevoel’. Dit laatste album is uitgebracht onder platenmaatschappij NRGY. Henk heeft vorig jaar de glazen met hen beklonken na mooie afspraken te hebben gemaakt voor de toekomst, welke uiteindelijk heeft geresulteerd in een platencontract met NRGY! Diverse singles hebben een mooie top 100 notering gekregen en ook de laatste 2 albums zijn goed in de top 100 ontvangen…..Het laatste album is zelfs op nummer 8 in de top 100 binnen gekomen! Henk zijn fans zitten inmiddels overal in het land en ieder weekend mag hij genieten van heerlijke optredens en enthousiaste fans! Hij is in 2013 zelfs verkozen tot het ‘grootste talent van 2013’ en heeft tijdens de BUMA nl awarduitreiking een mooie award in ontvangst mogen nemen. In de zomer van 2014 heeft hij een ‘best of’ album uitgebracht met zijn mooiste liedjes van de afgelopen jaren. Eind 2015 heeft Henk Bernard een spetterende show weggegeven in de Brabanthallen in Den Bosch met gastoptredens van niemand minder dan Anita Meyer & Frans Bauer! Ook in 2016 heeft Henk Bernard nie stil gezeten hij werd genomineerd voor de Edison Pop Award hij heeft dan wel niet gewonnen maar het was een prachtige ervaring en meedoen is belangrijker dan winnen aldus Henk Bernard. In de zomer van 2016 heeft hij weer een prachtig nieuw album uitgebracht met de titel ‘Dicht Bij Mij’ die in de eerste week al op 1 verschijn in de charts top 100.