Informatie

Wat is NederHits

NederHits is een platform gericht op Nederlandstalige muziek. Onze, aan Spotify gekoppelde, database bevat meer dan 3000 artiesten van Nederlandse bodem waarvan wij de releases en populariteit monitoren.
De artiesten en tracks database worden dagelijks bijgewerkt met de nieuwste releases en populariteit gegevens van Spotify.

Voor elke artiest die door ons systeem wordt gevolgd, is een eigen artiesten pagina op te roepen met daarbij een lijst van populairste tracks, alle via Spotify uitgebrachte albums, singles en compilaties, een lijst met vergelijkbare artiesten en extra informatie indien beschikbaar. Op elke artiest- en releasepagina is ook een grafiek te zien van het populariteits verloop van de afgelopen maanden. Ook staat achter elke track een populariteits meter met de actuele populariteit.

Naast het bieden van een zo compleet mogelijk informatie platform voor Nederlandstalige muziek en artiesten stellen wij ook wekelijks een aantal hitlijsten samen, gebaseerd op de gegevens die wij van o.a. Spotify en social media verzamelen.

Mocht je niet te vinden zijn in onze database, maar wel releases beschikbaar hebben op Spotify, neem dan contact met ons op, zodat we je kunnen toevoegen. Bij voorkeur met een link naar je artiesten pagina op Spotify. Ook voor het bijwerken van je biografie of social media gegevens kun je met ons contact opnemen.

Hitlijsten

NederTop 50

Onze top 50 wordt wekelijks gepubliceerd en is gebaseerd op de interactie van bezoekers van onze website, live streaming informatie van oa. Spotify, en een waardering van een aantal onafhankelijke vakmensen uit de muziek branche.

Wij streven naar een zo transparant en eerlijk mogelijke waardering, en noteren derhalve slechts streams en stemmen uit Nederlandstalig gebieden. Het stemmen op de tracks in deze lijst kan één keer per dag per IP. De nieuwe hitlijst verschijnt elke donderdag tussen 10:00 en 12:00 uur.

NederTip 20

De tip 20 wordt samengesteld door de redactie. Het stemmen op de tracks in deze lijst telt mee voor de uiteindelijke hitlijst en kan één keer per dag per IP.

Artiesten Top 100

Een dagelijks ververste lijst met de 100 meest populare artiesten uit onze doelgroep. Dit is dus geen werkelijke hitlijst maar een actuele weergave.

Uitsluiting

Nederhits behoud zich het recht voor een track uit te sluiten voor de lijsten bij vermeende fraude.

De spotlight track van de week

Elke week, op donderdag, wordt de track bepaald uit de resultaten van de wekelijkse poll op de voorpagina, welke een week lang de spotlight staat. Elke dag kan er via een like een stem worden uitgebracht op de geselecteerde tracks. Nederhits behoud zich het recht voor een track uit te sluiten voor winst bij vermeende fraude.

De spotlight track wordt een week lang extra onder de aandacht gebracht, krijgt een extra status icoon in de overzichten en extra punten voor de hitlijst.

Zoeken

Nederhits beschikt over een uitgebreide database met releases en artiesten van Nederlandse bodem. Om hierin gericht te kunnen zoeken naar de artiest of track waar je naar op zoek bent, is er een krachtige zoekfunctie aanwezig. Je kunt om te zoeken gebruik maken van het zoek tekst veld rechts boven in beeld (of onder in het menu op een smartphone), of van de zoekvensters boven aan de pagin's.

Er worden alleen resultaten getoond waarin alle opgegeven woorden voorkomen. Je kunt echter ook een zoekwoord uitsluiten door er een '-' voor te zetten. Voorbeelden:

mag ik dan Toont alles waar de woorden 'mag', 'ik' en 'dan' in voorkomen. Eén van de resulatten: "Mag ik dan bij jou".

mag ik dan -jou Toont alles waar de woorden 'mag', 'ik' en 'dan' in voorkomen, géén 'jou'. Eén van de resulatten: "Mag ik dan voor altijd bij je blijven".

Stemmen

Stemmen kan via het geven van een like (duimpje omhoog). In de hitlijsten en polls kan dit één maal per dag. Stemmen tellen mee voor de hitlijsten. Nederhits behoud zich het recht voor een track uit te sluiten van stem mogelijkheid bij vermeende fraude.
Het liken van een artiest telt ook mee, maar dit kan slechts één maal per IP.

Share Nederhits

Er zijn diverse manieren om onderdelen van Nederhits te gebruiken op je eigen website. Hiervoor kun je de volgende code toevoegen:

Nederhits Top 50 Spotify playlist

<iframe src="https://open.spotify.com/embed/user/nederhits/playlist/5N8IldL5RDFL8vUxRplMvN" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Nederhits Tip 20 Spotify playlist

<iframe src="https://open.spotify.com/embed/user/nederhits/playlist/1NxO0yaG5rmHfQnRHIBeMN" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Nederhits Featured single

<iframe src="https://www.nederhits.nl/embed/featured" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Embedded discografie op artiesten website

Binnnekort beschikbaar...

RSS Feeds

Onze lijsten zijn te volgen via de volgende RSS Feeds:

Nederhits Top 50 https://www.nederhits.nl/rss/top50.xml
Nederhits Tip 20 https://www.nederhits.nl/rss/tip20.xml
Nieuwste release https://www.nederhits.nl/rss/releases.xml

Disclaimer, Cookies & Privacy

NederHits.nl maakt geen gebruik van cookies, en beheert geen privacy gevoelige informatie over bezoekers of artiesten. Bij het uitbrengen van een stem, wordt wél uw IP opgeslagen in een tabel om het aantal stemmen per dag per track te beperken. Deze wordt de volgende dag om 08:00 weer verwijderd.

Contact

Wilt u contact met ons opnemen, kan dat via volgende media:

Email: info @ nederhits.nl
Facebook: https://www.facebook.com/NederHits