Informatie

Wat is NederHits

NederHits is een hitlijst gericht op fans van Nederlandstalige muziek. Volks muziek in de breedste zin van het woord, maar ook van de artiesten die door fans van volksmuziek vaak beluisterd worden. Overige artiesten worden door onze back-end wel gevolgd, maar worden niet meegenomen in het samenstellen van de lijsten. Er kan op de artiesten overzicht pagina wel op gezocht worden.

De artiesten en tracks database is gekoppeld aan Spotify en wordt elke nacht bijgewerkt met de nieuwste releases, en ook de populariteit op Spotify wordt van alle artiesten en tracks elke nacht bijgewerkt en meegenomen in de waardering voor onze hitlijsten.

Voor elke artiest die door ons systeem wordt gevolgd, is een pagina op te roepen met daarbij een lijst van populairste tracks, alle via Spotify uitgebrachte albums, singles en compilaties, een lijst met vergelijkbare artiesten, grafiek van populariteit verloop en extra informatie indien beschikbaar (bijv. een biografie en social media links).

Onze database bevat meer dan 3000 artiesten van Nederlandse bodem waarvan wij de releases en populariteit volgen. Mocht je niet te vinden zijn in onze database, maar wel releases beschikbaar hebben op Spotify, neem dan contact met ons op, zodat we je kunnen toevoegen. Bij voorkeur met een link naar je artiesten pagina op Spotify.

Hitlijsten

NederTop 50

Onze top 50 wordt wekelijks gepubliceerd en is gebaseerd op de interactie van bezoekers van onze website, live streaming informatie van oa. Spotify, en een waardering van een aantal onafhankelijke vakmensen uit de muziek branche. Het stemmen op de tracks in deze lijst kan één keer per dag per IP. De nieuwe hitlijst verschijnt elke woensdaf tussen 10:00 en 12:00 uur.

NederTip 20

De tip 20 wordt samengesteld door de redactie. Het stemmen op de tracks in deze lijst telt mee voor de uiteindelijke hitlijst en kan één keer per dag per IP.

Artiesten Top 100

Een dagelijks ververste lijst met de 100 meest populare artiesten uit onze doelgroep. Dit is dus geen werkelijke hitlijst maar een actuele weergave.

De spotlight track van de week

Elke week, op woensdag, wordt de track bepaald uit de resultaten van de wekelijkse poll op de voorpagina, welke een week lang de spotlight staat. Elke dag kan er via een like een stem worden uitgebracht op de geselecteerde tracks.
De spotlight track wordt een week lang extra onder de aandacht gebracht, krijgt een extra status icoon in de overzichten en krijgt extra punten voor de hitlijst.

Stemmen

Stemmen kan via het geven van een like (duimpje omhoog). In de hitlijsten en polls kan dit één maal per dag. Stemmen tellen mee voor de hitlijsten.

Het liken van een artiest telt ook mee, maar dit kan slechts één maal per IP.

RSS Feeds

Onze lijsten zijn te volgen via de volgende RSS Feeds:

Nederhits Top 50 https://www.nederhits.nl/rss/top50.xml
Nederhits Tip 20 https://www.nederhits.nl/rss/tip20.xml
Nieuwste release https://www.nederhits.nl/rss/releases.xml

Disclaimer, Cookies & Privacy

NederHits.nl maakt geen gebruik van cookies, en beheert geen privacy gevoelige informatie over bezoekers of artiesten. Bij het uitbrengen van een stem, wordt wél uw IP opgeslagen in een tabel om het aantal stemmen per dag per track te beperken. Deze wordt de volgende dag om 08:00 weer verwijderd.

Contact

Wilt u contact met ons opnemen, kan dat via volgende media:

Email: info @ nederhits.nl
Facebook: https://www.facebook.com/NederHits