Artiest

Wilfried WildschweinSpotify

Spotify Volgers: 71
Spotify Populariteit: 2
Artiest

Wilfried Wildschwein

Nieuwste release

Polonaisetrein 10 November 2021
Populair
1 Polonaisetrein 3:09
2 Het Ezellied 2.0 3:07
3 Op de brug (Barbara) 2:59
4 Het Ezellied 3:33
5 Jij denkt maar dat je alles mag van mij 3:07
6 Het dondert en het bliksemt 3:13
7 Vrouwen 2:50
8 Lekker Losgaan 3:48
Deel deze artiest:

Biografie

Wilfried Wildschwein start de oktoberfeesten met

“Het Ezellied”

Al op jeugdige leeftijd voelde Wilfried Wildschwein zich aangetrokken door de muziek. Thuis in Enschede, stond een orgel, waarop hij graag mocht “pieren”. Ook zong hij veelal de emoties van zich af en uitte hij vocaal zijn blijdschap of verdriet, soms tot ergernis van zijn omgeving, want het viel niet altijd goed bij zijn huisgenoten.
Zo deed hij op de camping, waar hij, samen met zijn ouders en broers enige jaren tijdens de vakantie stond, op een gegeven moment mee aan een playback show. En daar vertolkte hij voor het eerst, op advies van zijn vader die op de lokale radio een programma met Duitstalige muziek had, “Het Ezellied. En Wilfried eindigde bij die wedstrijd vanzelfsprekend als eerste.
Sindsdien is dat lied ook niet meer uit zijn gedachten geweest. Wilfried besloot hier zelf een Nederlandse tekst op te maken en samen met Martin Sterken werd het nummer bewerkt tot de track, die recent is uitgekomen.
Zeker zal het nummer straks veelvuldig te horen zijn bij de oktoberfeesten en zal Wilfried Wildschwein menig feestzaal/tent of feestweide op de kop zetten met dit feestnummer.
Wilfried is niet alleen zanger, maar ook een ras-entertainer, die het van moeder natuur heeft meegekregen om mensen te vermaken en heeft Wilfried een feestrepertoire opgebouwd, waarmee ieder feest, waar hij optreedt, gegarandeerd geslaagd is.