Artiest

Paultje PoetsSpotify

Spotify Volgers: 375
Spotify Populariteit: 23
Artiest

Paultje Poets

Nieuwste release

Toen Ik Eindelijk Alles Had 15 September 2022
Populair
1 Zeg Maar Niets Meer 2:51
2 Toen Ik Eindelijk Alles HadNieuw 2:58
3 Lijn 10 4:02
4 Banger Hart 2020 3:04
5 Lijn 10 (Wedoenditsamenremix 2020) 3:02
6 Drie Blondines - Radio Edit 2:57
7 Niet Lullen..Maar Poetsen 2:50
8 Laat Iedereen Maar Naar Zichzelf Kijken 3:04
9 Laat Iedereen Maar Naar Zichzelf Kijken 3:04
10 Met M`n Knikker In De Zon 2:28
Deel deze artiest:

Biografie

Met Koos Alberts en André Hazes als grote voorbeelden, speelde zingen en Nederlandstalige muziek een grote rol in de jeugdjaren van Paul Ouwerkerk. Het meedoen aan diverse karaoke wedstrijden en de leuke reacties hierop, waren voor Paul in 2004 aanleiding om zanglessen te volgen om zodoende meer met zijn stem te gaan doen, zoals hem destijds werd geadviseerd. Begin 2005 komt hij in contact met Ad van Hoorn (van duo Ad & Karin). Hij neemt een demo op met als resultaat zijn eerste cd-single met hierop drie covers. Paul is autopoetser op dat moment en dus wordt Paultje Poets zijn artiestennaam.

Het is platenbaas Rob Peters (Captain Rob Records) die de Betuwse volkszanger een platencontract voorlegt. Alles raakt in een stroomversnelling vanaf dat moment. Paultje maakt vlot naam in ons land. In dat jaar wordt het nummer 'Als de Trommel Roept' landelijk uitgebracht. Deze belandt in diverse hitlijsten en 29 oktober 2005 is de feestelijke lancering van zijn debuutalbum 'Zolang Je Dromen Kan' ook een feit. Paul staat op de muziekkaart van ons land! Slechts één jaar later zijn er door zijn forse overgewicht meerdere gezondheidsklachten ontstaan die hem parten gaan spelen. Hierop wordt besloten twee ingrijpende operaties te ondergaan. De zanger zou binnen enkele jaren uiteindelijk 200 kilo afvallen. De impact van zijn gewichtverlies binnen korte tijd zijn zowel fysiek als geestelijk enorm.

Paul zet ondanks dit alles zijn carrière voort, maar in 2008 lijkt het toch voorgoed gedaan als een hardnekkige bacterie hem moet doen besluiten de microfoon aan de wilgen te hangen. Gesteund door een nieuw team om hem heen wordt in 2009 toch gewerkt aan een comeback. Zodra de media hier lucht van krijgen is Paul hot news in medialand. Zijn singles 'Als We Straks Met Vakantie Gaan', 'Als We Straks Naar Tirol Toe Gaan', 'Eenzaam Met Kerst', 'Lijn 10' (clip) worden uitstekend ontvangen. Hij treedt op door heel ons land waaronder op tal van grote evenementen. Daarnaast zijn de interview aanvragen gigantisch. Kortom… Paultje is back!

Echter vanaf 2012 wordt het toch weer stiller rond de feestzanger. Als gevolg van zijn enorme gewichtsverlies is er veel huidoverschot waardoor er maar liefst drie zware operaties met lange revalidatieperiodes nodig zijn om Paul weer strak en goed in zijn vel te krijgen. Het zou een hele lange weg worden met heel veel ups-and-downs, maar het is het waard geweest. Nu kan Paul eindelijk definitief een streep zetten onder al hetgeen hem is overkomen de afgelopen 10 jaar. Paul heeft in de studio samen met Frank Verkooyen en DJ Galaga hard gewerkt aan zijn nieuwe sound en met zijn nieuwe feestsingles "Daar in de kamer","Knikker in de zon","Lijn 10" en " Laat iedereen maar naar zichzelf kijken " gaat hij zijn zangcarrière nieuw leven inblazen en hij bruist weer van de ambitie! Door dik en dun, vol van energie én gelukkig in de liefde, kijkt Paultje Poets nu uit naar de toekomst.