Artiest

Monique HeegenSpotify

Spotify Volgers: 25
Spotify Populariteit: 1
Artiest

Monique Heegen

Nieuwste release

Wat is er mooier 18 Mei 2022
Populair
1 Wat is er mooier 2:49
2 Zeg nou maar adieu 3:18
3 Kus me, kus me 3:37
4 Wenn der Morgen wieder lacht 3:13
5 Als de morgen weer ontwaakt - Instrumentaal 3:13
6 Als de morgen weer ontwaakt 3:13
7 Mijn Levenslied 3:31
8 Ik zal op je wachten 3:04
9 Vind het geluk 3:21
Deel deze artiest:

Biografie

Monique Heegen, geboren in 1972, woont in Emmen en is allround zangeres met een breed repertoire van Feest, Volks, Schlager, Pop- en Countrymuziek. Ze heeft onlangs haar Duitse repertoire flink uitgebreid en is voor ieder soort feest te boeken inclusief eigen licht, geluid en geluidstechnicus/dj.

Als klein meisje mocht Monique al graag haar stem laten horen; voorzingen in de klas en tijdens de afscheidsmusical, ze vond het geweldig. Tijdens haar pubertijd had zingen niet haar eerste prioriteit, later heeft ze in verschillende soorten koren gezongen en is ze 6 jaar lang actief geweest binnen een theatergroep. Toch begon het te kriebelen om als solozangeres op het podium te staan en nam ze in 2008 zangles. Optredens volgden al snel en na een aantal demo-opnames tijdens de zanglessen is ze zelf in de pen geklommen en schreef ze haar eerste single “Geluk”. Dit smaakte naar meer en tot en met 2012 volgden er vanuit de studio’s van Martijn Buiter en Bouke Hoogland nog een groot aantal pop, country- en piratenproducties zoals Babe en de Dolly Parton covers 9 to 5 en Applejack.

Medio 2013 besloot Monique een nieuwe muzikale weg in te slaan en kwam ze terecht bij producer Jeroen Dirksen. Na de stevige popschlagers “Kus me, kus me” en "Amor" volgt in juni 2015 de vrolijke single "Een zomer met jou" en eind 2015 lanceert ze haar 4e schlagersingle op rij met de titel “Vind het geluk”.

Begin 2016 vond Monique het tijd voor een nieuwe opnamestudio en zat ze al snel aan tafel bij Terry West. Nog geen maand later zat ze wederom bij Terry aan tafel maar deze keer samen met collega-zanger Jan Warringa en werd de opdracht voor de duo-single “Vriendschapsring” uitgezet.

Alhoewel het weer tijd werd voor een nieuwe solosingle kwam Monique in het najaar van 2016 op spontane wijze in contact met de Vlaamse zanger Kian Derry. Hij was op dat moment in de studio van producer Martin Sterken bezig met de laatste nummers van zijn album en hierop zou ook een duet komen met een Nederlandse zangeres. Deze zangeres liet het op het laatste moment echter afweten en Martin belde Monique of ze tijd en zin had om een duet in te zingen. Kian en Monique kenden elkaar niet maar het klikte en binnen 3 uur was de schlager “Ik zal op je wachten” een feit waarmee het tweetal veel succes had.

In 2018, het jaar waarin Monique haar 10 jarig jubileum als zangeres viert, lanceert ze op haar verjaardag een gloednieuwe solosingle getiteld “Mijn levenslied”. Met deze productie, ontstaan vanuit de M-Works studio in Enschede, laat Monique weer een heel andere kant van zichzelf horen. Na een onrustige periode in haar leven was ze toe aan een tekst die dichtbij haar gevoel ligt en leverde in een openhartig gesprek input aan tekstschrijfster Jacqueline Loen. Producer Maarten de Groot creëerde vervolgens het arrangement met als resultaat een frisse onderscheidende productie met een moderne sound en mooie live gitaarpartijen.

Naast haar uit de hand gelopen hobby als zangeres zoals ze het zelf altijd benoemt, is Monique werkzaam als applicatiebeheerder binnen de ICT in de zorgsector en is ze gek op hardlopen, spinning, shoppen, warme vakanties en lekker eten !

Monique Heegen, een spontane, goedlachse allround zangeres die met haar veelzijdige repertoire steeds weer verrast en van ieder optreden iets bijzonders maakt !

info/boekingen: 06-51166691