Artiest

Ger EdwardsSpotify

Spotify Volgers: 12
Spotify Populariteit: 0
Artiest

Ger Edwards

Nieuwste release

Kerst met jou 25 November 2019
Populair
1 Kerst met jou 3:11
2 Ik heb een roos voor jou 3:20
3 Kerstmis is een Feest 2:49
4 Geniet er elke dag maar van 3:18
5 Geef Mij Je Angst 3:56
6 Soms Gebeurt Er Iets In Mijn Hart 3:32
7 Gouden Regen 3:14
8 Zoals het komt 3:33
9 Zing je lied 2:59
10 De zon in jouw gezicht 3:20
Deel deze artiest:

Biografie

De in Heerlen geboren Gerardus Hubertus Eduard van Hout alias Ger Edwards, (zijn artiestennaam alhier verklaard...) besloot ooit mee te doen aan de landelijke voorrondes van de soundmixshow van Henny Huisman, als imitator toen van zijn grote idool; Benny Neyman.

Publiek- en vakjury meende naast een sfeer van Benny Neyman, in zijn stem, ook andere overeenkomsten te horen zoals: Herman van Veen, Rob de Nijs, Will Tura en Joost Nuissl.

In het dagelijks leven werkt Ger in een drukkerij voor relatiegeschenken. In zijn vrije tijd wil Ger die woonachtig is in Tiel, regelmatig optreden met zijn nieuwe nummers, maar ook bewerkingen van diverse artiesten vertolken waaronder; Benny Neyman, Dimitri van Toren, Rob de Nijs, Wim Zonneveld, Guus Meewis, Ronnie Tober en Julio Iglesias. Dus eigenlijk voor ieder wat wils, voor een breed publiek, van jong tot oud.

In 1996 vindt Ger een platenmaatschappij in Friesland en brengt hij zowel zijn eerste single: 'Nu is mijn tijd' alsook zijn debuutalbum: Ger Edwards 'Nu is m'n tijd' uit. De verwachtingen lieten op zich wachten en werd het wat stil bij Ger tot in 2015, waar zijn motivatie weer opbloeide, en hij in oktober van dat jaar verscheen met zijn single: 'Like me'.

De Zon In Jouw Gezicht is de opvolgende single van Ger Edwards, geschreven door componist/arrangeur Wim de Vries. Wim deed dit op verzoek van performer Wally Mckey die Ger daarmee een enorm plezier deed. Op deze EP met 4 tracks is dit een lied van herkenning en een strekking; "Zorg dat jezelf iets uitstraalt, sta er voor open, dan straalt De Zon In Jouw Gezicht".

Vervolgens verschijnt zijn single: 'Gouden Regen' ook onder het label BelNed Records waarbij een langgekoesterde wens van hem in vervulling is gegaan. Hij koos voor het maken van een adabtie van het lied Orleanders van Kevin Johnson, waarvan Benny Neyman deze in 1979 van een nederlandse tekst voorzag op een van zijn albums met gelijknamige titel: 'Gouden regen'.

In januari 2018 verscheen zijn single: Soms Gebeurt Er Iets In Mijn Hart' Een liedje met veel melodie, climax en tam tam, en voor het éérst met tekst uit de hand van Ger Edwards zélf! Als éxtra heeft Ger een tweede bonusnummer 'Geef Me Je Angst' voor deze single opgenomen.

De zomer 2018 is in volle gang. Eind juli is Ger's 'vrolijke oorwurm'; 'Geniet Er Elke Dag Maar Van' in de release gegaan. De tekst en muziek is opnieuw geschreven door Wim De Vries. 'De bloemetjes worden buiten gezet' tijdens het Hippiefestival in Gorinchem. Zing,, Sax, Swing & Klap maar lekker mee...